Yoga - dit frikvarter i en stresset hverdag

Yoga – dit frikvarter i en stresset hverdag

Yoga – dit frikvarter i en stresset hverdag

Er kontorkroppen fastlåst i en ludende stilling, og er dine skuldre og din nakke permanent ømme og spændte? Ønsker du dig en motionsform, som kan hjælpe dig med at få en flot og rank kropsholdning, løsne op for dine spændinger, og give dig redskaber til at håndtere en stresset hverdag? Så bør du overveje at skifte det kedelige motions center ud med en yoga shala, hvor du kan lære den ældgamle praksis, som bygger bro mellem krop og sind, og giver dig et frirum i en presset hverdag.

Hvorfor skal jeg vælge at dyrke yoga?

Yoga er populært som aldrig før i den vestlige verden – og det er der mange grunde til. For det første bliver flere og flere mennesker opmærksomme på, hvor vigtigt det er at praktisere en vis mindfulness i en verden, hvor alting går hurtigere og hurtigere. Vi zapper ind og ud mellem uddannelser, jobs, boliger og partnere, forventningerne eksploderer, tempoet er stigende og informationsstrømmen uendelig. Det er vigtigt, at vi som mennesker bevarer en vis jordnærhed, samt en kontakt til vort indre liv, hvis vi ikke skal miste både jordforbindelsen og os selv. Og her er yoga et virkelig godt redskab.

Hvilken type yoga er bedst for mig?

Du har sikkert læst forskellige hjemmesider og studeret deres skemaer, og dermed fladet over begreber som Ashtanga Yoga, Hatha Yoga, Kundalini Yoga, Iyengar Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yoga eller Power Yoga – uden at blive særlig meget klogere. Hertil er der kun at sige, at yoga ikke handler om præstation. Du bør selvfølgelig som begynder tilmelde dig et hold, hvor du kan få en introduktion til yogaens grundbestanddele og de mest basale stillinger. Men der er ingen, der siger, at du skal træne hårde og krævende Vinyasa flows, hvis din krop sukker efter den blide Yin yoga. Yoga handler om, hvordan du og din krop har det bedst sammen. Læs meget mere, og find evt. et yoga hold, som passer til dig, på joga.dk