Derfor skal du skifte filter i din ventilation

05 september 2021
Steffen Hansen

Hvis du har et ventilationssystem installeret, så kan det være, at du også har et filter hertil, som du skal skifte i ny og næ. Vi har her i indlægget fundet nogle grunde til, at du skal huske at skifte dit filter i din ventilator.

Filteret renser luften

Når du har et ventilationssystem, så henter det som udgangspunkt luft udefra, som gerne skal være nogenlunde friskt. Dog kan der være mange partikler i, som man kan være følsom overfor. Det kan være støvpartikler, pollen artikler eller andet der er allergifremkaldende. Derfor skal man huske at skifte sit partikelfilter i ventilationen, hvis man ønsker at disse partikler bliver “frasorteret” når din ventilator kører.

Det kan fjerne fugt

Nogle filtre er lavet med en indbygget funktion, som fjerner fugt, når luften kommer igennem det. Det er derfor med til at holde din bolig med den anbefalede fugtighed, så der hverken kommer fugt i bygningen, eller at der er for meget fugt til, at det er sundt for dig. Når du har en ventilator, hvor der er indbygget fugtsensor, skal du derfor altid sørge for, at det er det rette filter du køber. Det er ikke alle filtre der er lavet til også at få fugten ud af luften.

Det er essensen af en luftrenser

Som tidligere nævnt, så får man som udgangspunkt luften udefra, så det er så friskt som muligt. Men vi må jo desværre indse, at det ikke er altid at luften udefra er frisk. Bor man i en storby, så kan filteret være med til at rense luften, så man får luft ind, som ikke indeholder sod og anden forurening. Derfor skal man altid huske at holde øje med, hvor ofte man skal skifte filteret. Hvis du ikke er klar over hvornår du skal skifte det, så anbefaler vi, at du kontakter firmaet der har sat det op, eller som står af vedligeholdelsen af det.

Flere Nyheder